Leestijd: 3 minuten

Een nieuwe ronde, nieuwe kansen voor het aanwezige journaille bij de persconferentie van vanavond. Dit keer had ik onwijs veel vragen opgeschreven en moest ik, om het overzicht te bewaren, toch wel wat vragen schrappen. Ik denk dat ik de belangrijkste vragen over gehouden heb. Dit keer komen de volgende onderwerpen aan bod: Rutte en Trudeau, vaccinatieschade, QR code, hetze tegen ongevaccineerden, mondkapjesplicht, de PCR test en oversterfte. 

1. Een uitbreiding van de QR-code bij zwembaden en sportscholen. Als dit beleid om gezondheid gaat en om “het beschermen van ongevaccineerden”, waarom worden er dan barrières opgeworpen om je gezondheid te verbeteren? 

2. In 2021 hebben we in Europa te maken met een onverklaarbare oversterfte, ook in Nederland. Vooral in de leeftijdsgroep 15-44 jaar is dit opzienbarend, de oversterfte is daar in Europa met 79% gestegen. Wordt hier onderzoek naar gedaan?

3. Recent meldde bijwerkingencentrum Lareb dat er al ruim 14.000 meldingen van menstruatieklachten waren gemeld na de injecties. Sommige vrouwen zijn gestopt met menstrueren, andere vrouwen blijven bloeden. Hoe kunt u nog steeds volhouden dat deze injecties volkomen veilig en uit en te na getest zijn?

4. Volgens het RIVM zijn corona patiënten 4 op de 5 keer ongevaccineerd. Er is veel onduidelijkheid over de totstandkoming van deze resultaten. Ook u wilt de ruwe data van dit onderzoek niet vrij geven omdat het “het vertrouwen in het RIVM zou schaden”. Zorgt het niet vrijgeven niet juist voor meer wantrouwen?

5. Volgens bronnen binnen CNV bent u, Hugo de Jonge, al tijden in overleg met werkgeversorganisaties om een QR-code op de werkvloer in te voeren. Klopt dit?

6. Volgens recent wetenschappelijk onderzoek zijn gevaccineerden net zo besmettelijk als ongevaccineerden als ze het virus eenmaal onder de leden hebben. Hoe kan een coronapas waarbij een gevaccineerd persoon overal toegang heeft, ook met positieve test, dan nog te onderbouwen zijn?

7. Bent u het eens dat onze grondrechten niet iets zijn wat een overheid aan ons uitdeelt of zomaar afneemt, maar wat ons juist zou moeten beschermen tegen een overheid? Zo ja, waarom denkt u dan vrijheden uit te kunnen delen waar ieder mens in beginsel al recht op heeft?

8. U, de heer Rutte, gaf in een interview aan dat het belangrijk is om te weten of je na vaccinatie nog besmettelijk bent. Zo ja, dan zou het onzinnig zijn om een coronatoegangsbewijs in te voeren waarbij gevaccineerden een voorkeursbehandeling krijgen. Hoe kunt u (de uitbreiding van) de coronapas dan nu verdedigen?

9. Bent u ervan op de hoogte dat verschillende Europarlementariërs een persconferentie hebben gegeven over het invoeren van de digital green certificate in het EU parlement. Vele werknemers en parlementsleden wordt de toegang tot het gebouw nu ontzegd. Vindt u dit proportioneel en ethisch verantwoord?

10. Vorige week heeft u, de heer Rutte, Trudeau ontvangen in Den Haag. Eerst met mondkapjes en afstand, later in een horecazaak (heeft u beiden een QR code laten zien?) zonder mondkapje en met gezellige foto’s zonder afstand. Vindt u dat er andere regels voor u en andere regeringsleiders gelden dan voor de burger?

11. De mondkapjesplicht wordt weer ingevoerd. Waar kan ik het onderzoek naar de effectiviteit van mondkapjes in Nederland vinden? Dit hebben we toch nodig om het herinvoeren van de plicht proportioneel te noemen?

12. Eerder gaf u aan dat het zinloos is om je te laten testen als je geen klachten hebt. Nu moet elke ongevaccineerde zich laten testen als hij/zij wil deelnemen aan de leuke dingen in het leven. Kunt u uitleggen wat een positieve PCR test aantoont? En waarom alleen ongevaccineerden hiertoe verplicht worden?

13. In een recent artikel in Nature wordt gesproken over de noodzaak van een persoonlijke CO2 tax om klimaatverandering tegen te gaan. Voor de QR-maatschappij is geen einddatum vastgesteld. Bent u van plan om de QR-code voor toegang tot het sociaal-maatschappelijk leven ook voor andere doeleinden te gaan gebruiken?

Pin It on Pinterest

Share This