Leestijd: 3 minuten

Hoewel ik een kleine pauze neem, kan ik het toch niet laten om voor elke persconferentie een lijst met vragen klaar te maken. Ik probeer met deze vragenlijsten aan te tonen wat het niveau is van de huidige journalistiek. Geen van de inmiddels meer dan 100 vragen is nog werkelijk gesteld tijdens de persconferenties. Kritische vragen die elke zichzelf respecterende journalist had moeten stellen. 

1. Op 28 januari 2020 heeft toenmalige minister Bruins een wetsvoorstel ingediend om 2019-nCoV op de A-lijst van infectieziekten te laten plaatsen. Dit is tot nu toe niet gebeurd. Wat is dan eigenlijk de juridische basis voor alle coronamaatregelen? 

2. In het coronadebat van 1 april 2020 zei u, de heer Rutte, dat het een illusie is om te denken dat de wereld van voor corona weer terugkeert hoe het was. Wat bedoelde u hiermee? En wat wist u zo kort na de start van de crisis al zodat u dit kon zeggen? 

3. Veel mensen denken (zie de blije prikfoto’s) dat ze met eenmalig twee keer achter elkaar prikken weer terug gaan naar normaal. U heeft onlangs nog gemeld dat er ingezet wordt op jaarlijks een dubbele dosis prikken vanaf 12 jaar. Is dit nog steeds zo? 

4. Aangezien 2019-nCoV nog steeds niet op de A-lijst infectieziekten staat en er op dit moment geen sprake is van een sterk oplopend aantal patiënten lijdend aan een infectieziekte uit lijst A, B1,B2 of C, is er dan volgens u überhaupt sprake van een epidemie? 

5. Volgens onderzoek van Follow the Money wordt op dit moment maar 3% van de testcapaciteit gebruikt, voor bijna een half miljoen per dag. In de huidige situatie test 40-90% vals-positief. Wat zijn de redenen dat u wil dat deze testsamenleving doorgang vindt?

6. De #mondkapjesplicht wordt voor een deel afgeschaft, behalve in het OV en op het vliegveld. Ik vraag het nogmaals, waaruit blijkt dat het dragen van een niet-medisch mondkapje een significante bijdrage levert aan het tegengaan van de verspreiding van dit virus?

7. Enige tijd geleden zei u, de heer de Jonge, dat er ongeveer 0 redenen zijn om je als jongere niet te laten vaccineren, dit omdat jongeren ook anderen zouden beschermen. Hier is vrijwel geen onderzoek naar gedaan. Waarom liegt u hierover?

8. Het aantal gemelde bijwerkingen/doden na deze injecties is fors. Vergeleken met de griepprik zijn de bijwerkingen vele malen erger. Waarom bent u dan alsnog van mening dat de hele bevolking, ook mensen die normaliter geen last ondervinden van dit virus, ingeënt moet worden? 

9. Meerdere experts op het gebied van vaccins en virologie, waaronder Luc Montagnier en Sucharit Bhakdi, waarschuwen voor de mogelijk ernstige genetische effecten van deze experimentele injecties. Waarom blijft u volhouden dat deze injecties uit en te na getest zijn en volkomen veilig?

10. Waar blijven de bonnetjes van de verdwenen 5.1 miljard?

11. Uit een recent Japans wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het spike eiwit (wat een toxine is) zich over het hele lichaam verspreidt en dan vooral in de hartspier en eierstokken. Effect is onbekend.Waarom wil u de hele bevolking hiermee laten prikken? 

Pin It on Pinterest

Share This