Leestijd: 3 minuten

Het is inmiddels vaste prik dat ik voor elke persconferentie een lijst met vragen maak voor de aanwezige journalisten. Het kan natuurlijk zomaar zo zijn dat er een journalist aanwezig is die besluit echte vragen te gaan stellen. Tot op heden is er nog geen enkele vraag uit mijn lijsten gesteld. Maar ik geef niet op. Dit keer een aantal vragen over de prikjes, voorkennis, de testmaatschappij en over de effectiviteit van de maatregelen.

Voorkennis

1. De website/domeinnaam coronacheck.nl (voor de CoronaCheck-App die nu gelanceerd wordt) is op 25 februari 2020 al geregistreerd door de Rijksoverheid. De eerste vastgestelde coronabesmetting in NL was op 27 februari 2020. Hoe kan dit? Wat wist u toen al?

2. In mei 2020 werd door het bedrijf VST enterprises gemeld dat o.a. Nederland Digital Health Passports had aangekocht en ook de daarbij behorende technologie. Door de overige media is dit nooit benoemd. Nogmaals, hoe kan dit? Waarom is dit toen al aangekocht? En wat wist u toen al?

domeinnaam

Effect maatregelen

3. Er wordt regelmatig gesproken over “een middelvinger naar de zorg” als het gaat om mensen die zich niet houden aan de maatregelen. Zo zien we dat bij demonstraties, Koningsdag, het feest bij Cambuur, huisfeestjes, het feest bij Ajax. Kunt u aantonen dat dit feitelijk klopt? Waar in de curves zijn de duidelijke negatieve effecten van deze evenementen te zien?

4. Onlangs sprak Ernst Kuipers uit dat er met de avondklok geen enkel effect is bereikt tegen de verdere verspreiding van dit virus. Kunt u mij aantonen dat maatregelen zoals de mondkapjesplicht, de 1.5 meter, sluiting winkels, scholen en horeca, enig positief effect hebben gehad tegen de verspreiding van dit virus?

5. Bewijs voor het positieve effect voor het dragen van niet-medische mondkapjes ontbreekt nog steeds. Uit steeds meer onderzoek blijkt dat het (langdurig) dragen van mondkapjes juist een negatief effect op de algehele gezondheid heeft. Waar blijft de discussie over de effectiviteit van mondkapjes in Nederland? Of wordt de plicht per 1 juni weer stilzwijgend verlengd?

Testmaatschappij

6. Over de kosten van het opzetten van een #testmaatschappij is de laatste weken veel gezegd. Wat erg gemist wordt zijn de ethische vragen. Hoe kan het zijn dat een overheid gaat bepalen wat essentieel en niet-essentieel is voor de Nederlander bijvoorbeeld?

7. Het op- en afschalen van coronamaatregelen wordt bepaald adhv het aantal positieve testen en ziekenhuisopnames. De eisen zijn streng. Zo komen we pas op niveau waakzaam bij <35 positieve testen per 100.000 inwoners PER WEEK en <4 ziekenhuisopnames PER MILJOEN inwoners. Hoe gaan we hier ooit uit komen als we zo intensief gaan testen op gezonde mensen?

Injecties

8. In Israël maken ze gebruik van “The green pass” voor gevaccineerden om toegang te krijgen tot faciliteiten. Deze pas is geldig voor 6 maanden na je tweede dosis. Dit impliceert dat je elke 6 maanden een nieuwe prik moet halen. De EU wil een gelijksoortige pas invoeren: “The green certificate”. Staat er elke 6 maanden een nieuwe prik op de planning?

9. Voorgaande vraag met nee beantwoord? Waarom koopt Nederland dan recent 70 miljoen vaccins in, en de EU in totaal 1,8 miljard, van alleen BioNTech-Pfizer, als het de bedoeling is om er met 1 of 2 prikken per Nederlander klaar mee te zijn?

10. Als het goed is wordt er netjes bijgehouden wie en hoeveel Nederlanders een corona prik hebben gehad. Op het moment dat er wat snelheid kwam in het zetten van prikken gingen ook de ziekenhuisopnames omhoog. Hoeveel % van de opgenomen covid-patiënten heeft 1 of twee prikken gehad?

11. Er wordt door u, de heer de Jonge, vaak gezegd dat we “ook prikken voor elkaar”. De laatste tijd bereiken ons steeds meer berichten over vele positieve testen, zieken en doden na de prik in verzorgingshuizen. Toont dit niet aan dat je nog steeds besmet kunt raken en anderen kunt besmetten na de injectie? 

Pin It on Pinterest

Share This