Leestijd: 3 minuten

12 november 2021 – Ruim een week geleden stelde ik via dit platform de laatste persconferentie vragen die maar nooit gesteld worden. En alweer zijn we bij een nieuwe persconferentie aanbeland waar maatregelen aangekondigd worden die de oplettende kijker al maanden aan zag komen. En de media, als ze echt hun taak zouden doen, had dit ook kunnen zien. Mijn vorige ronde vragen is nog steeds erg van toepassing, maar desondanks heb ik weer een nieuwe ronde vragen voorbereid. Dit keer komen de volgende onderwerpen aan bod: QR-code, Hugo’s leugens, lockdowns, de Pfizer klokkenluider en uitsluiting. 

1. Sinds de invoering van de coronapas op 25 september en daarna de verbreding ervan, loopt het aantal positieve tests op naar grote hoogtes. Waar is het (wetenschappelijk) bewijs dat een coronapas helpt tegen de verspreiding van dit virus?

2.OMT-lid Menno de Jong gaf onlangs in een radio-interview aan dat het invoeren van het CTB gebaseerd is op een theorie, er is GEEN formele test gedaan. Hoe kan het dat de coronapas überhaupt ingevoerd is en uitgebreid wordt nu er niet eens officieel vaststaat of het iets opbrengt?

3. In de laatste weekcijfers van het RIVM is te zien dat 54% van de positieve tests voor rekening valt van deels of volledig gevaccineerde mensen, de meerderheid dus. Zij hoeven ook enkel te testen bij klachten. Hoe kunt u een 2G beleid nou nog onderbouwen?

4. Bij de vorige persconferentie (2 november) zei u, de heer de Jonge, dat het overgrote deel van de ziekenhuisopnames bestaat uit ongevaccineerden. Een dag later bleek uit cijfers van het RIVM dat 44% van de ziekenhuisopnames bestaat uit gevaccineerden en dat dit in rap tempo oploopt. Loog u of is het incompetentie?

5. Uit het Pienter corona onderzoek, dat een dag na het coronadebat naar buiten kwam op 4 november, blijkt dat bij nagenoeg 100% van de deelnemers uit de risicogroep antistoffen tegen SARS-CoV-2 is gevonden. Wat is voor het kabinet het einddoel, wanneer is het genoeg?

6. In maart 2020 spraken we bij 1400 corona IC patienten over een naderende #codezwart, in maart 2021 spraken we bij 800 IC patienten over een #codezwart en in november 2021 spreken we bij 300 IC patiënten over een #codezwart. Hoe kan dit? Moeten we niet gewoon spreken over een zorgprobleem ipv een coronaprobleem?

7. Onlangs verscheen er een schokkend bericht waarin een klokkenluider aangeeft dat de trials bij Pfizer allesbehalve goed verlopen zijn. Zo zou er data verzonnen zijn, zouden de (dubbel) blinde onderzoeken niet goed uitgevoerd zijn. Blijft u erbij dat de injecties “uit en te na” getest zijn?

8. We moeten weer 3 weken in een (lichte) lockdown. Eind maart 2020 hebben ambtenaren het kabinet erop gewezen dat er bij een “intelligente” lockdown 620.000 kwalitatieve levensjaren verloren zouden gaan en er enkel 100.000 levensjaren gewonnen zouden worden, waarom wordt dit genegeerd en maakt u nu weer dezelfde keuzes?

9. Kijk naar deze foto van kinderen die in de kou door hun ouders (zonder QR) afgedroogd moeten worden, met daarbij de volgende woorden: “Niet wegkijken, niet goedpraten, niet uitwissen, niet apart zetten, niet normaal maken wat niet normaal is.” Graag uw reactie hierop.

10. Mona Keijzer waarschuwde ons in september in haar afscheidsbrief al over het langzaam overgaan naar een 2G beleid. Dit werd al voorbereid in het Kabinet. Waarom doet u net alsof dit nu pas ter sprake komt? Waarom bent u hier niet eerlijk over? 

11. Hoe kan het dat de maatregelen op zaterdag 13 november 19:00 al ingaan? De Tweede Kamer moet hier immers nog over debatteren, dit is de afspraak die gemaakt is bij de invoering van de spoedwet. 

Pin It on Pinterest

Share This