Leestijd: 3 minuten

Nieuwe persconferentie vragen, nieuwe kansen voor de aanwezige pers. Voor elke persconferentie bereid ik kritische vragen voor die de Nederlandse pers zo over mag nemen. Het niveau van de vragen van deze journalisten blijft echter steken op kinderlijk niveau. Geen van mijn inmiddels meer dan 100 kritische vragen is gesteld tijdens de persconferenties. Dit keer enkele vragen over het injecteren van kinderen, de A-lijst, de IC-opnames in 2020 en het testen voor toegang.

1. Op 22 juni 2021 liet van Dissel onderstaande grafiek zien van de Nivel peilstations. Hierop is te zien dat er vanaf 1 mei 2020 geen epidemie meer waargenomen is via deze peilstations. Heeft u hier een verklaring voor? 

2. Sinds afgelopen week staat SARS-CoV-2 officieel op de A-lijst infectieziekten door een stemming in de Tweede Kamer. Kunt u onderbouwen waarom dit virus volgens u in de ernstigste categorie, samen met Ebola, de pokken, MERS en polio thuis hoort? Waarom is deze ziekte ernstiger dan de Pest?

3. Omdat u weigerde deze vraag van Gideon van Meijeren te beantwoorden in de Kamer stel ik hem u weer. Als het virus zo ernstig is, waarom doen Staten als Texas en Florida het dan net zo goed zonder noemenswaardige maatregelen in vergelijking met andere Staten die nog wel strenge maatregelen treffen?

IC-opnames 2020

4. Onlangs publiceerde Stichting NICE de cijfers over de IC-opnames in 2020. Hier stond een aantal opmerkelijke dingen in. Hoe verklaart u dat er tijdens de ernstigste pandemie in 100 jaar minder mensen in totaal opgenomen zijn op de IC dan in de voorgaande jaren?

5. De ligduur was inderdaad langer dan in andere jaren. Als we de gemiddelde ligduur in 2020 nemen en dit vergelijken met de ligduur x de totale opnamen in andere jaren, blijkt dat er in 2013 t/m 2016 alsnog meer mensen op de IC terecht gekomen zijn. Hoe verklaart u dit?

6. Als we kijken naar de diagnoses die bij niet-chirurgische opnames genoteerd worden valt vooral op dat de categorieën verschoven zijn, maar dat er in totaal minder opnames zijn geweest. Er zijn minder hartstilstanden gemeld en het kopje overig is met 5000 verminderd. Hoe verklaart u dit?

Injecties

7. Volgens de informatie op de Rijksoverheid website is er niet bewezen dat vaccinatie het risico op overdracht verminderd. Nu zie ik u, de heer de Jonge, regelmatig beweren dat bijvoorbeeld jongeren anderen beschermen als ze zich laten vaccineren. Waar haalt u deze wijsheid vandaan?

8. Volgens u, de heer de Jonge, hebben we twee keuzes, of we laten ons vaccineren of we worden ziek. Waar haalt u deze informatie vandaan? En denkt u niet dat zo’n statement als een dreigement kan overkomen?

 

Testen voor Toegang

9. Een grote meerderheid van de ouderen en zwakkeren is gevaccineerd, er liggen op dit moment 196 mensen in het ziekenhuis met een positieve test. (ongeacht opnamereden) Dit is 0,001% van de totale Nederlandse bevolking. Waarom deze paniek om positieve testen bij voornamelijk jongeren?

10. Een belangrijke vraag: Wat laat volgens u beiden een positieve PCR- of Antigeen test zien?

11. Sinds de opening van de nachtclubs en evenementen wordt er massaal getest, vooral door gezonde jongeren. U dient ook te weten dat bij een lage prevalentie het aantal fout-positieven kan oplopen tot 90%. Waarom baseert u nieuwe maatregelen enkel op deze positieve testen? Wilt u wel van de maatregelen af?

12. Er wordt elke keer een nieuwe reden gevonden om maatregelen te verlengen, in te zetten, danwel te verzwaren. Eerst was het “to flatten the curve”, toen om de R onder de 1 te krijgen, de Britse variant, de Delta variant en nu enkel positieve testen. Wanneer is het genoeg geweest?

Pin It on Pinterest

Share This