Leestijd: 3 minuten

Persconferentie 14 december – Weer een nieuwe ronde nieuwe kansen voor het aanwezig journaille bij de persconferentie. Omdat ik wat in tijdnood zat heb ik dit keer iets minder vragen voorbereid dan jullie van me gewend zijn. Hoe dan ook denk ik dat ze weer de moeite waard zijn. 

1. Met een virus met een 99,85% overlevingskans en een beperkte, goed definieerbare groep mensen die het virus zwaar treft. Hoe kan het dan dat u dit beiden geoorloofd vindt om de grondrechten van alle Nederlanders aan de kant te schuiven?

2. Marion Koopmans is in opspraak. Zij is uit het WHO team gezet omdat zij banden zou hebben met de Chinees Communistische Partij. Dit heeft ze niet gemeld bij haar belangenverklaringen bij het OMT en de Gezondheidsraad. Kan zij nog aanblijven volgens u?

3. In de media zegt Marc Bonten, OMT lid, regelmatig dat hij een voorstander van een vaccinatieplicht is. Bonten wordt o.a. betaald door de Pfizer en Janssen farmaceuten. Hoe kan het dat hij überhaupt toegelaten is tot het OMT?

4. Recent heeft farmaceut Pfizer de eerste 500 pagina’s vrij moeten geven van hun data waarop de FDA bepaalde of er een tijdelijke toelating kwam voor de injectie. Uit deze data blijkt dat er tot aan eind februari al vele doden en ernstige bijwerkingen zijn gemeld vlak na of door het Pfizer vaccin. Hoe kunt u dit nog steeds een veilig en uit en te na getest vaccin noemen? Hoe kan het dat dit binnenkort bij jonge kinderen ingespoten wordt?

pfizer data

5. Legt u eens uit hoe het wel veilig is om overdag, bijvoorbeeld op zondagochtend, te sporten/trainen, maar dat dit gevaarlijk zou zijn na 17:00 ‘smiddags?

6. Volgens een onlangs uitgekomen onderzoeksjournalistiek verslag van @FTM zijn de modellen die gebruikt worden om het coronatoegangsbewijs te onderbouwen een lachertje. Meerdere deskundigen hebben dit in het artikel onderbouwd. Zou u kunnen onderbouwen hoe het CTB wel werkt tegen de verspreiding van het virus?

7. Ik zie enkel een steeds verdere uitbreiding van de QR code in verschillende lagen van de maatschappij. Ook zijn er al jaren plannen om Nederlanders een nieuwe digitale identiteit te geven, waaronder een QR code om deel te nemen aan maatschappelijke zaken. Wat is uw einddoel? Gaat dit wel om een virus?

8. Wordt er gebruik gemaakt van een test- en controlegroep bij de vaccinatiecampagne? Zo nee: waarom niet? Hoe gaat de effectiviteit dan ooit gemeten kunnen worden? En zo ja: wat zijn de methodes, ruwe data en uitkomsten?

9. Het zal waarschijnlijk één van uw laatste corona persconferenties zijn Hugo de Jonge. Komt er nog uitsluitsel over de verdwenen 5 miljard, of moet u opvolger dit raadsel gaan oplossen?

10. We schijnen te maken te hebben met een nieuwe variant; Omikron. Hoewel alle data aangeeft dat deze variant niet meer is dan een zeer besmettelijk verkoudheidsvirus, gebruikt u dit wel als onderbouwing voor de schoolsluiting en uitbreiding van de lockdown. Is het niet verbazend dat er elke keer een nieuwe variant opduikt op het moment dat we bijna gaan versoepelen?

11. De gezondheidsraad gaf onlangs het advies om alle gezonde 5 t/m 11 jarigen die het willen ook te injecteren. De redenering bestond o.a. uit een vals dilemma waarbij aangegeven werd dat kinderen anders zo’n last hebben van de maatregelen. Wat is het gezondheidsvoordeel van het vaccin voor gezonde jonge kinderen?

Pin It on Pinterest

Share This